úterý 16. února 2016

Propuštěné máslo - ghí

 
Je to teď nová móda, všude se doporučuje nějaké ghí.
On to není žádný zázrak z východu, ale základní metoda zpracování másla, kterou mne naučila moje maminka.
 
 
Ráda Vás naučím jak to dělám já.
2kostky másla 500g rozpustím v neprilňavém kastrolku a nechám bublat, pění to a tuhle pěnu odstraníte sítkem , je v oranžovém kelímku na obrázku. Až zůstane čiré  máslo žluté barvy, je hotovo a scedíte to do skleněné nádoby.
Necháte vystydnou a je hotovo.
 
 
 Z 500g másla mi zbylo 350g propuštěného másla. Hodnota cca 60Kč.
 

2 komentáře:

  1. Andrejko, už se ho také nějakou dobu chystám vyzkoušet... já ho z domova neznám...

    OdpovědětVymazat
  2. Jani doporučuji na krupicovou kaši, do polévek, na smažení. Mám ho v lednici a vždy, když dojde, dělám nové.

    OdpovědětVymazat