Je to teď nová móda, všude se doporučuje nějaké ghí.
On to není žádný zázrak z východu, ale základní metoda zpracování másla, kterou mne naučila moje maminka.
Ráda Vás naučím jak to dělám já.
2kostky másla 500g rozpustím v neprilňavém kastrolku a nechám bublat, pění to a tuhle pěnu odstraníte sítkem , je v oranžovém kelímku na obrázku. Až zůstane čiré máslo žluté barvy, je hotovo a scedíte to do skleněné nádoby.
Necháte vystydnou a je hotovo.
Z 500g másla mi zbylo 350g propuštěného másla. Hodnota cca 60Kč.
Andrejko, už se ho také nějakou dobu chystám vyzkoušet... já ho z domova neznám...
OdpovědětVymazatJani doporučuji na krupicovou kaši, do polévek, na smažení. Mám ho v lednici a vždy, když dojde, dělám nové.
OdpovědětVymazat