Bezinkový koláč
vznikl z Francouzského citrónového koláče
Těsto:160 g polohrubé mouky
100 g másla
30 g krupicového cukru
1 žloutek
špetka soli
100 g másla
30 g krupicového cukru
1 žloutek
špetka soli
Pečeme popíchané na 180°C do zlatova.
Krém:
350 ml bezinkového výluhu / 24h předem zalejeme bezinkové květy horkou vodou/
1 vanilkový pudink (měla jsem Zlatý klas)
4 lžíce cukru
50 g másla
2 žloutky
šťáva a kůra z 1 citronu
1 vanilkový extrakt
Krém:
350 ml bezinkového výluhu / 24h předem zalejeme bezinkové květy horkou vodou/
1 vanilkový pudink (měla jsem Zlatý klas)
4 lžíce cukru
50 g másla
2 žloutky
šťáva a kůra z 1 citronu
1 vanilkový extrakt
uvaříme puding, nakonec přidáme žloutky a máslo.
Sníh:
3 bílky
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička solamylu nebo maizeny
Sníh:
3 bílky
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička solamylu nebo maizeny
Ze sněhu uděláme pusinky a pečeme 10-20min při 120°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat