pondělí 22. ledna 2018

Špaldové koblihy bez smažení


Tento recept jsem si upravila do zdravější varianty z maminčiny kuchařky.
Jeho příprava je snadná a zvládnou to hravě děti.
Stačí si rozpálit troubu na 180°C a začít přípravou těsta.
Těsto:
250g tvarohu
250g špaldové mouky
1 čajová lžička jedlé sody
1 čajová lžička cukr moučky/ může se vynechat/
špetka soli
2 vejce

Pro 5 člennou rodinu můžete péct rovnou z dvojité dávky.
Těsto připravte v robotu nebo míse. Na podložce vyválejte vy nebo zdatnější děti placku asi 1,5cm tlustou a pomoci sklenice na pití vykrajujte kolečka. 
Na plech si dáme pečící papír potřeme olejem a pokládáme kolečka, uděláme prstem důlek uprostřed kolečka, potřeme olejem a dáme péct. Cca 10-15min až budou koblihy krásně zlato- hnědé.
Po upečení plníme džemem.
My jsme měli variantu malinovou i meruňkovou.
Dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat